Skip to content Skip to footer

“#SheDIDIT creëert de ruimte om begrepen te worden en dat zelf ondersteund wordt, wat wil je nog meer!”

(Getuigenis) Binnen enkele dagen organiseert #SheDIDIT haar eerste event na de zomer namelijk ‘1,2,3 van ondernemen‘ in Vilvoorde. Tijdens al onze events wordt de communityfeeling centraal gezet. Elkaar leren kennen, bijleren en inspireren. Hoe wordt dit door bijvoorbeeld Anali ervaren?

Wie is Anali? 

Ik ben Anali Bermudez, een 33-jarige zelfstandige in hoofdberoep. Ik heb First Manufactura agency opgericht die zich focust op fair, ecologische en genderneutrale kinderkleding. Daarnaast heb ik nog andere projecten waar ik aan werk. In het kort wil ik genderneutraliteit bespreekbaar maken bij jongeren (0 tot 14 jaar). 

Binnen deze leeftijdsgroep heb ik een project opgestart dat de overgang van het 6de leerjaar naar het 1ste middelbaar makkelijker maakt. Dit door o.a. efficiënte tips en tricks of tools mee te geven. De emotionele impact van deze sprong komt hier ook aan bod. Denk maar aan faalangst, stress, uitstelgedrag, enzovoort. 

Daarnaast hebben mijn echtgenoot en ik samen een zaak waar hij start up manager / scale up consultant is. De financiële kant neem ik op mij, zoals het uitwerken van strategieën om de zaak naar het volgend stadium te brengen. En last but not least ben ik ook een mama van 3 kiddo’s (13 jaar, 9 jaar en 4 jaar). So enough about me!

Hoe heeft #SheDIDIT je aandacht getrokken? 

Ik ken #SheDIDIT van het prille begin toen ze nog op zoek waren naar diversiteit onder hun ambassadeurs. Op dat moment voelde ik meteen dat dit initiatief anders zou zijn dan de bestaande women empowerment groepen die ik al gezien had. Toen ik voor het eerst naar een event ging, werd dit gevoel bevestigd. 

Hetgeen ik zag was diversiteit in alle vormen, niet enkel geografisch maar ook qua leeftijd en type zelfstandige (beroepsmatige). Je had beginnende ondernemers, studenten, al gevestigde waardes en vrouwen met dromen om zelf te starten. Ik voelde me meteen thuis. Er was geen barrière aanwezig, geen eerste stap naar een pitch van koop x of y, maar een groep vrouwen die bijeen kwamen om elkaar te helpen en te versterken. Dit gevoel of klimaat dat is gecreëerd is volledig te danken aan de bedenkers van #SheDIDIT. Ik heb hun heel dankbaar hiervoor. 

Welk event heeft Anali bijgewoond en wat vond ze ervan? 

Elk event van #SheDIDIT is anders. De ene keer gaat het over hoe je kan ondernemen vanuit je sterktes, meer zelfvertrouwen, enzovoort. Ik heb Story of Becoming bijgewoond. Hierbij kwamen persoonlijkheden langs om hun verhaal te delen, de hoe en waarom ze zijn begonnen, wat ze anders zouden doen, de valkuilen, enzovoort. Dit was leuk omdat ik andere inzichten heb gekregen en gemerkt heb dat iedereen zijn pad anders is. 

Er is ook een goede mix van bijvoorbeeld iemand die nog student was toen ze met haar empowerment collectie uitkwam (Miriam). Of iemand die tijdens de studentenjaren een succesvolle zaak heeft opgericht en het nu blijft groeien (Hanan). Maar ook een vrouw die op een latere leeftijd besloot om haar job te verlaten om voor zichzelf te werken (Gita). En dan heb je nog de duizendpoot die alles waar haar hart naar verlangt of liefde voor heeft, aanneemt en doet met liefde, plezier en volle overtuiging (Pahola). En dat is dus #SheDIDIT. 

Diversiteit in zijn totaliteit, heel mooi om te zien! Wat ik heb geleerd uit dit event is dat vrouwen meer liefde in hun job steken. Ik geloof dat een vrouw op een heel andere manier onderneemt en dat geraak je soms niet kwijt in andere events terwijl #SheDIDIT wel de ruimte creëert om begrepen te worden en zelf ondersteunt wordt, wat wil je nog meer! 

Welke les of tip heeft Anali meegenomen naar huis? 

Je krijgt niet altijd een tip die je moet opvolgen. Die zijn er wel, maar alles wordt scherper in je hoofd. Er zijn meer momenten dat door het spreken met andere je ingevingen krijgt, ideeën gevormd worden of je geïnspireerd geraakt. Alles wat wazig of warrig was in je hoofd, wordt duidelijker. Wat je wil bereiken krijgt opeens een weg. En dat is net het leuke aan zo’n avond.

Wil je een echte tip?! Kom gewoon mee, have a look, have a chat en kijk uit naar een beter toekomst voor jezelf. In welke zin dat dat ook voor jou mag inspelen of hoe dat dat ook mag ingevuld worden volgens jou voor jou. See you soon!

Meer weten over Manufactura? Bezoek de website, de Facebook– en/of Instagram-pagina.

Wil je graag dezelfde ervaring al Anali? Zet je op aanwezig op ons volgend event “1,2,3 van ondernemen” in samenwerking met Belfius in Vilvoorde op 4 september! Inschrijven kan via deze link.

Ben je geïnspireerd om zelf je verhaal te delen? Pen het neer, lees het opnieuw en overtuig jezelf dat jij een verschil kan maken en iemand kan inspireren. Stuur het dan naar hello@shedidit.be en wij helpen je andere inspireren.

Leave a comment