fbpx

#Youthpreneurs

ondernemende jongeren met ambitieuze dromen

#SheDIDIT denkt ook aan de ondernemers van morgen: jongeren. Het is belangrijk dat ook zij de nodige tools krijgen om te kunnen dromen, hun vaardigheden verder te ontwikkelen en op te kijken naar rolmodellen waar ze zich mee kunnen identificeren. Dus, hoe pakt #SheDIDIT het aan?

Design Your Business 

Met het gedacht om de toekomstige ondernemers mee te inspireren en stimuleren, heeft #SheDIDIT een tool ontworpen: Design Your Business. Het is gemaakt voor jongeren uit verschillende richtingen. Ze leren via een real life case een zaak opbouwen om entrepreneurship en intrapreneurship te stimuleren. Gelijktijdig worden ze via een online vragenspel in elke ondernemingsfase ondersteund in hun potentiële drempels en drijfveren via interactieve filmpjes van de #SheDIDIT rolmodellen. Zo krijgen ze concrete, realistische feedback en direct te implementeren input voor hun volgende stappen. De deelnemende scholen kwamen op het #SheDIDIT Slotevent op 22 november 2019 in Gent hun onderneming pitchen.

Probeer het zelf!

Het DYB bestaat 5 fases die zich toespitsen op elke levensfase van de onderneming. De bedoeling is dat de jongeren stilstaan bij de beslissingen die ze nemen. Niet elke fase is even intensief of heeft dezelfde tijdsduur.

Wat wil de tool realiseren?

  • De kracht van rolmodellen en hun ervaringsgetuigenissen,
  • Diversiteit als de norm herkennen,
  • Een onderneemster als persoonlijke coach tijdens het proces,
  • Drijfveren en mogelijke drempels om te ondernemen, blootleggen/bespreekbaar maken,
  • De toegankelijkheid naar een divers leerlingen publiek.

Welk materiaal heb je nodig?

De tool kan je zelf gebruiken hoe jij het wil. Het kan dienen als een checklist of extra moment om na te denken. Werk je met leerlingen of jongeren die de Nederlandse taal nog niet machtig zijn, dan kan je via siham@shedidit.be een vereenvoudigt handleiding voor alle fases krijgen met extra uitleg in gemakkelijkere taal en veel visueel materiaal. Ook kan je extra materiaal verkrijgen over hoe je het spel kan aanpakken.

Diverse onderneemster voor de klas

Jongeren horen graag van echte ondernemers hoe de realiteit in elkaar zit. Ook hier is de keuze van onderneemster belangrijk. Daarom maakt #SheDIDIT het voor jou gemakkelijk. Bekijk hier de Talentpool en ontdek al het vrouwelijk talent én diversiteit in verschillende vormen van ondernemen. Door te filteren bij type profiel op ‘onderneemster (+ voor de klas)’ krijg je meteen een  aantal opties van vrouwen die openstaan om langs te komen! 

Het #SheDIDIT Handboek

In het najaar van 2020. 

#SheDIDIT brengt in het najaar van 2020 een boek uit. Een handboek dat de nadruk legt op vrouwelijk ondernemerschap én de nood aan diversiteit. Niet enkel de ‘learned lessons’ of ‘best practices’ maar een boek dat gebruikt kan worden in een klaslokaal, een jeugdvereniging, in persoonlijke sfeer of andere omgevingen. Wat het boek doet? Jou helpen bij het begeleiden van jongeren om hun potentieel en vaardigheden verder te ontwikkelen. Om hen te stimuleren te ondernemen. En ook diversiteit als norm te benaderen. Wil je graag op de hoogte blijven van het boek? Stuur ons een mailtje!

Andere tools

HET ONDERZOEK

Hoe kijken jonge meisjes vandaag de dag op naar ondernemerschap? Welke drempels en drijfveren ondervinden zij bij om van hun ambitie een droom te maken. Om hierop een antwoord te bieden heeft #SheDIDIT een onderzoek uitgevoerd bij jonge middelbare meisjes met diverse roots.

ROLMODELLEN

Het belang van rolmodellen wordt bij #SheDIDIT opnieuw benadrukt, maar door enkel vrouwen met diverse roots in beeld te brengen. Bij het lanceren van #SheDIDIT hadden wij de eer om het verhaal van 7 ondernemende vrouwen te gebruiken en voor de klas te brengen. Diverse rolmodellen zijn belangrijk zodat jongeren met diverse roots zich gemakkelijker kunnen identificeren.

X