Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Margot: ‘Allemaal sterke vrouwen bij elkaar: dit kan alleen maar vonken geven!’

(Getuigenis) Het is exact twee weken geleden dat het #SheDIDIT team samen met Valerie Thys naar Brugge reisde. In De Republiek vond een coaching event plaats rond work – life balance & time management. Hoe die verliep? Margot Vanden Bossche, één van de aanwezigen, legt het even uit. Kom jij de volgende keer ook?

Wie is Margot en wat heeft ze met #SheDIDIT?

Margot of Margie voor de vrienden is een extravagante, enthousiaste coach voor student-ondernemers op de Arteveldehogeschool by day. At night doe ik frequent aan sport, jammen met vrienden of ben ik één van mijn vele ideeën aan het uitwerken. O ja, ook ben ik verslaafd aan de dansvloer, goedkope backpack adventures en flat whites!

Buiten het feit dat de Arteveldehogeschool dit project onderzoeksmatig steunt, is #SheDIDIT iets wat volledig in lijn ligt met mijn waarden en normen. Iedereen moet de kans krijgen om te ondernemen, vanuit verschillende hoeken moet de steun komen en hoe zalig is het niet dat vrouwelijke ondernemers samen een awesome community vormen?

En haar mening over female empowerment en diversiteit, zowel by day als by night?

Slecht één op drie van de Vlaamse ondernemers is vrouw wat botst op een ongelijkheid in onze gemeenschap. Empowerment is dus zeker nodig om dit naar omhoog te trekken en vrouwen vooral te laten geloven dat ook zij de power hebben om zelf iets uit de grond te stampen.

Waarom net deze coaching?

Ik heb de workshop work-life balance met Valérie Thys bijgewoond. Deze balans is iets waar ik al heel lang mee struggle omdat ik gewoon zoveel hou van wat ik dagelijks mag doen. ’s Avonds en ’s nachts niet bezig zijn met mijn ideeën is dan ook iets moeilijk voor mij waar ik wil aan werken. Soms lijdt mijn privéleven hieronder en daar wil ik wat aan doen.

Ik heb de workshop work-life balance met Valérie Thys bijgewoond. Deze balans is iets waar ik al heel lang mee struggle omdat ik gewoon zoveel hou van wat ik dagelijks mag doen. ’s Avonds en ’s nachts niet bezig zijn met mijn ideeën is dan ook iets moeilijk voor mij waar ik wil aan werken. Soms lijdt mijn privéleven hieronder en daar wil ik wat aan doen.

Wat waren je verwachtingen voor het event? En werden deze ingelost?

Een zalige talk van een zalige madame! Die was heel persoonlijk en ik kon mezelf er enorm in herkennen, voor mij was het dus nogal confronterend. Verder heb ik ook heel wat tips meegenomen om toe te passen in mijn dagelijks leven zoals ‘om 11 uur een bad nemen en niets doen is perfectly fine als je de avond ervoor hard hebt gewerkt tot middernacht.’

Ook tof dat er dan nog een interactieve workshop werd aan gekoppeld. Dat had ik niet verwacht. Het is ook leuk om de mensen die er ook zitten te leren kennen. Ik vond vooral de vibe fantastisch, allemaal sterke vrouwen bij elkaar: dit kan alleen maar vonken geven!

Zou je in de toekomst nog eens een #SheDIDIT event bijwonen?

Zeker en vast! Wat voor mij het moeilijkste is, is nog steeds om een idee om te zetten naar actie. Dus eerder een sessie rond hoe je concreet van start gaat met je eigen idee.

Tot slot, een finale opmerking?

Top project, top madammen!

Naast coachings, organiseert #SheDIDIT ook mentoring en networking events om inspirerende vrouwen met elkaar te verbinden én te versterken. Wil je graag het volgende event bijwonen? Dit vindt plaats in Antwerpen op 16 mei en zal een coaching + iftar zijn. Tot dan!

Ben je geïnspireerd geraakt om zelf je verhaal te delen? Pen het neer, lees het opnieuw en overtuig jezelf dat jij een verschil kan maken en iemand kan inspireren. Stuur het dan naar hello@shedidit.be en wij helpen je andere inspireren.

Leave a comment