Skip to content Skip to footer

Kelhia’s advies? Durf groot te denken als ondernemer

(Getuigenis) “When there is no way, create one” – Dit is was Kelhia heeft gedaan. Een bruisende ziel die een gekend concept haar eigen touch heeft gegeven. Daar gaat het immers om, niet? Iets creëren met je passie, waar je motivatie uit haalt. Benieuwd waar ik het over heb? Lees hieronder haar verhaal!

Mijn naam is Kelhia Mayoka, 26 lentes jong en afkomstig uit Leuven. Leuven is de stad waarin ik ben opgegroeid, waar ik het merendeel van mijn schooltijd heb gedaan en tevens ook de regio waar de hoofdzetel van mijn zorgbedrijf zich bevindt. 

Over Odelia

Samen met mijn broer sta ik vandaag de dag aan het hoofd van onze eigen zorgonderneming genaamd Odelia. Het is een volledig nieuw concept dat in zeker zin wel op bestaande formules lijkt maar toch zijn eigen draai aan de zorg geeft. Concreet gezegd bieden wij ondersteuning aan mensen die dat nodig hebben gaande van senioren tot kinderen met een beperking.

Deze ondersteuning gebeurt door het inzetten van persoonlijke assistenten die bij ons allemaal studenten zijn. Deze studenten komen voornamelijk uit zorgrichtingen en zijn stuk voor stuk sociaal-geëngageerd waardoor zij de perfecte basis hebben om ingezet te worden als flexibele persoonlijke assistent. Deze persoonlijke assistenten leveren voornamelijk informele zorg en bouwen met elke klant een echte vertrouwensband op.

Het idee van Odelia is gegroeid vanuit het feit dat veel ouderen zich alleen en eenzaam voelen. Vanuit onze cultuur is het eigenlijk maar normaal dat er voor ouderen wordt gezorgd net zoals zij voor ons hebben gezorgd. Jammer genoeg zijn deze normen en waarden niet meer overal terug te vinden. Dat was het oorspronkelijke vlammetje achter het idee van Odelia. Zorgen voor zij die altijd voor ons gezorgd hebben.

“Weten dat ik mijn tijd nuttig besteed en dat mensen er echt
bij baten is voor mij één van de redenen die mij blijven motiveren.”

Gaandeweg zijn wij erachter gekomen dat er eigenlijk veel meer mensen nood hebben aan informele zorg. Samen eens op stap gaan, boodschappen doen met iemand. Het zijn echt die alledaagse dingen die mensen graag willen doen maar waar ze niet altijd iemand voor hebben. Dat is de reden dat wij nu inmiddels dan ook onze services hebben uitgebreid naar mensen en kinderen met een beperking. Kortom gezegd iedereen die nood heeft aan informele zorg, een persoonlijke assistent, kan bij ons terecht voor hulp.

Over het ondernemerschap

Onze startup bestaat nu bijna een jaar en het is zeker een hele belevenis geweest. Veel vallen en opstaan en veel dingen die we al doende hebben moeten leren. Het was niet gemakkelijk om aan de onderneming te beginnen omdat we niemand in onze omgeving hebben die zelf ook onderneemt, en ons dat duwtje in de goede richting zou kunnen geven. Ook de combinatie met de zorg voor mijn eigen zoontje van 3 is niet vanzelfsprekend.

Gelukkig heb ik heel veel aan mijn broer, wij kunnen elkaar vertrouwen en op elkaar bouwen, als de ene het niet goed weet kan de andere wel helpen. Ik moet er wel bij zeggen dat ik ondanks de soms “rocky” road veel voldoening haal uit mijn werk. Weten dat ik mijn tijd nuttig besteed en dat mensen er echt bij baten is voor mij één van de redenen die mij blijven motiveren.

Als ik één ding wil meegeven aan andere startende onderneemsters is dat ze zich moeten omringen met de juiste mensen die hen een duwtje in de juiste richting zullen geven. En dat ze zeker ook niet mogen vergeten niet alleen groot te denken maar ook groot moeten durven doen. 

Meer weten over Odelia of ben je als student geïnteresseerd, dan kan je je altijd inschrijven op hun website of via hun Facebook en Instagram.

Wil je ook jouw verhaal delen? Pen het neer, lees het opnieuw en overtuig jezelf dat jij een verschil kan maken en iemand kan inspireren. Stuur het dan naar hello@shedidit.be en wij helpen je andere inspireren.

Leave a comment