fbpx

She what? #SheDIDIT!

Een plek waar elke vrouw met een diverse culturele achtergrond zichzelf kan ontplooien tot onderneemster of kan groeien in haar ondernemende skills. Dat is #SheDIDIT. We bieden een uniek platform aan voor talent over etnische-culturele achtergronden heen. We zetten vrouwen met een migratieachtergrond in de kijker met hun verhaal en skills, ondersteunen hen in het realiseren van hun projecten of ideëen en verzamelen deze expertise in  een online Talentpool.

Het is voor vrouwen die zowel geboren en getogen zijn in België als zij die sinds kort ontvangen worden door de samenleving. Het is voor vrouwen die zichzelf vestigen als onderneemster, young potential en opkomend talent.

Waarom bestaat #SheDIDIT?

Ondernemerschap kan breed gedefinieerd worden en wordt uitgeoefend door tal van diverse vrouwen. Ook vrouwen met een migratieachtergrond die dikwijls nooit in beeld worden gebracht, terwijl die er in overvloed zijn! Met #SheDIDIT willen we een realistisch beeld schetsen van een ondernemende vrouw in het huidige diverse België. Anderzijds sturen we een positief signaal uit naar de samenleving over de ongekende, soms onbekende groep aan vrouwen. Het opent de deur naar nieuwe netwerken, interessante gesprekken,…

Wat willen we realiseren?

Vrouwen en meisjes met een migratieachtergrond stimuleren, ondersteunen en begeleiden in het realiseren van hun ideëen of projecten. Dat elke vrouw haar eigen spin kan geven aan ondernemen, en dat je op elk moment in je leven – ongedacht leeftijd of situatie – de stap kan nemen. En een #SheDIDIT-lady wordt.

Stay updated!

Het #She Team

— klein en krachtig —

Lien Warmenbol
Projectcoördinator

Siham Zarkan
Projectmedewerker

Wendy Agyin
Projectmedewerker

Karijn Bonne
Onderzoekster

#SheValues

— core values —

Waardevolle momenten met de community

Delen van expertise

Naar voor schuiven van reële voorbeelden

Ondersteuning starters via trajecten

 

Empowerment voor jong en oud

Ik kende #SheDIDIT van het prille begin toen ze op zoek waren naar diversiteit onder hun ambassadeurs. Op dat moment voelde ik meteen dat dit initiatief anders zou zijn dan bestaande initiatieven. Toen ik voor het eerst naar een event ging werd dit gevoel bevestigd. Hetgeen ik zag was diversiteit in alle vormen:  beginnende ondernemers, studenten, al gevestigde waarden en vrouwen met dromen om zelf te starten. Ik voelde me meteen thuis. Er was geen barrière aanwezig, geen eerste stap naar een pitch van koop x of y, maar een groep vrouwen die bijeenkwamen om elkaar te helpen en te versterken.

– Anali Bermudez, onderneemster ‘First Manufactura’

#SheSupporters

— onze partners —