fbpx

#SheDIDIT

ambitieuze meisjes, ondernemende dromen

#SheDIDIT is een uniek platform voor vrouwelijk talent over culturele achtergronden heen waar nét deze culturele achtergronden omgebogen worden tot een sterkte. #SheDIDIT zet vrouwen met diverse roots in de kijker die optreden als expert naar jongeren als Vlaamse samenleving in het algemeen. Niet enkel ‘traditionele’ ondernemers, ook goalchasers, young potential en opkomend talent. 

Het verhaal

#SheDIDIT brengt de andere kant van het ‘klassieke’ beeld van ondernemende vrouwen. Er is zovéél diversiteit aanwezig dat nauwelijks in de kijker wordt gezet. Daar wil #SheDIDIT iets meedoen. Niet louter qua visibiliteit, maar ook vrouwen met diverse roots helpen, ondersteunen en inspireren hun droom na te gaan, hun skills verder te ontwikkelen,.. het hef in eigen handen nemen!

Vrouwen met diverse roots geldt niet enkel voor zij die in België geboren zijn, maar ook zij die ontvangen worden in de Belgische samenleving. Vrouwen, met alle achtergronden, kunnen via de events of community verder groeien.

De uitwerking

#SheDIDIT gebruikt verschillende methodes om meerdere doelgroepen te bereiken. Rolmodellen blijven belangrijk! Door vrouwen met diverse achtergronden (qua etniciteit én verhaal) sensibiliseren we zowel vrouwen als meisjes. Voor de laatste groep werd een uniek spel ontwikkeld, Design Your Business. Hiermee stimuleren we ondernemerschap als vaardigheid om via het spel de soft en hard skills (verder) te ontwikkelen.

In 2020 brengen we ook een #SheDIDIT handboek uit. Een boek met alle geleerde lessen, inspirerende verhalen én zoveel meer dat diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap stimuleert.

De samenwerking

Markant, Muslinked en Arteveldehogeschool zijn de uitdaging aangegaan om #SheDIDIT op te richten -respectievelijk een traditionele vereniging, een new social movement en een deskundige rond etnisch ondernemerschap. Het zorgt voor een unieke kans om een brede maatschappelijke beweging te creëren met impact zowel op onderwijs als tewerkstelling. 

⚡️ Let’s have a chat

Heb je een vraag? Wil je graag ons ergens uitnodigen? Met ons samenwerken? Of graag je verhaal delen, aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij antwoorden écht snel. Groetjes!

10 + 12 =

Het #She team

Lien Warmenbol

Siham Zarkan

Karijn Bonne

Illias Marraha

Katia Krivoruchko

Yasmia Setta

Khadija Rejdy

Sarah Ouamaari

All things #SheDIDIT

Talentpool

Jongeren & Ondernemen

Events

Rolmodellen

Sterke Verhalen

Pers & Media

#SheSupport

X