Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Waarom Pahola liever niet stilzit

(Voorstelling rolmodel) Claudia Pahola Herrera Montoya dat is een mondvol. Je mag haar ook Pahola noemen, één van de #SheDIDIT rolmodellen. Een vrouw die niet stilzit, wat ze zelf fantastisch vindt. Een docent bij Luca School of Arts, een creatieveling in hart en nieren, een dansinstructrice, make-up en nagelstyliste, én eigenaar van Herrera77. Blijven gaan en blijven leren: dat zijn haar levensmotto’s. Welk verhaal schuilt er achter deze glimlach en positieve ingesteldheid?

Naam: Pahola
Afkomst: Guatemala (Centraal-Amerika)
Leeftijd: 41 jaar
Favoriete quote: Waardeer wat je hebt en denk niet aan wat je niet hebt.
Onderneming: Herrera77 (allround creatief bureau)

Op 15-jarige leeftijd emigreerde Pahola samen met haar ouders naar België. Enkele jaren erna besloten haar ouders terug te gaan, maar Pahola niet. Ze bleef achter om haar studies af te ronden. Een beslissing waar ze geen spijt van heeft. Toch was de switch in tijdszones niet het enige dat een impact had op haar.

#1 Het leven in België en de eerste stappen als ondernemer?

“In het begin was België anders voor mij. Guatemala is een land waar iedereen elkaar helpt. Elkaar gunnen en geven is belangrijk. Dat miste ik in België. Hier had ik de indruk dat je moet werken om te leven, niet leven om te werken. Presteren is belangrijker dan leven of genieten. Alles gaat hier ook snel: mensen en dingen.

Toen ik 22 jaar was en mijn carrière goed ging, wou ik iets anders. Ik wou verhuizen naar een ander land en nieuwe dingen ontdekken. Mijn keuze bracht me naar Milaan (Italië). Niet enkel op professioneel vlak wou ik groeien, ook als persoon. Alles heb ik achtergelaten, alleen een rugzak nam ik mee. Of ik het opnieuw zou doen? Ja! Ook al zou ik denken ‘oei oei, wat heb je nu gedaan Pahola’, maar dat mag me niet tegenhouden. Wij (allemaal) moeten meer durven in het leven. “

#2 What, Why, How Herrera77?

Sinds ze zich kan herinneren had Pahola een passie en liefde voor all things art. De achterliggende bron is wat kunst doet: het vertellen van verhalen met slechts één druppel verf. Een liefde die ze verder heeft ontdekt toen ze naar België kwam. Het bleef niet alleen bij landschapschilderijen, maar vandaag de dag breidt ze uit naar all things graphic design.

Met Herrera77 trekt ze haar skills (nog) verder open tot concept thinker, designer, illustrator, dancer, schoonheidsspecialist, enzovoort. Pahola kan je van A tot Z professioneel begeleiden en tijdens de pauzes de nodige dansmoves leren. Daarnaast deelt ze haar kennis met de volgende generatie aan creatievelingen aan de Luca School of Art.

#3 Waarom een #SheDIDIT rolmodel zijn?

“Ik wil laten zien dat iedereen het kan. Met #SheDIDIT krijg ik de kans om mijn verhaal te vertellen, mensen te helpen hun verhaal te vertellen. Ik wil mensen laten voelen dat ze capabel zijn om projecten uit te werken, hun passie te volgen. En het gewoon doen.”

#4 De overwonnen moeilijkheden bij het ondernemen?

“Het is vallen en opstaan. In het middelbaar heb ik veel tegenslagen gekend. Ik deed altijd mijn best om de eerste te zijn: ik had een doel en ging deze bereiken. Het werd alleen niet altijd door andere geapprecieerd zoals medestudenten en leerkrachten. Maar ik heb me nooit laten doen. Als kind kon ik altijd mijn plan trekken en nu ook. Ik bleef in mezelf geloven en heb nooit opgegeven. Altijd blijven gaan zoals nu eigenlijk.

Ook het hebben van andere roots was niet altijd gemakkelijk. Ik werkte meer dan andere om mezelf te bewijzen. Nooit stond ik stil. Altijd vooruit blijven gaan. Ik was ook altijd op mijn hoede en had altijd een plan B. Dat vond ik belangrijk, je aanpak en manier van werken. Maar ook realistisch denken. Het ondernemen leerde mij dat ik een persoon ben die graag veel doet. Ik wil voelen dat ik leef en niet geleefd heb/wordt. “

#5 Wat als Pahola het opnieuw zou doen, wat zou ze veranderen?

“Ik zou niets veranderen. Ik ben blij met mijn keuzes. Het verleden kan je niet meer veranderen. Als je altijd hieraan blijft denken, dan ga je niet vooruit. Bij mij is het meer: wat nu? Hoe pak ik het nu aan? En niet wat als. “

Een korte, maar krachtige kijk in het leven van Pahola. Ondernemen was ook voor haar niet gemakkelijk, maar ze is erin geslaagd. In een bedrijf combineert ze al haar passies en geniet ze van elke werkdag. Welke tips heeft zij voor jou – een persoon die graag ook wil ondernemen?

  • Doe altijd je best en wees anders
  • Probeer de pioneer te zijn in wat je doet, pak het anders aan
  • Probeer een deel van jezelf of je passie in je zaak/onderneming te steken
  • Wees niet bang om te zijn wie je bent – toon je eigenheid en wees trots op wie je bent

Wil je graag meer weten over Herrera77, bezoek dan de Facebook of Instagram-pagina.

Ben je geïnspireerd geraakt om zelf je verhaal te delen? Pen het neer, lees het opnieuw en overtuig jezelf dat jij een verschil kan maken en iemand kan inspireren. Stuur het dan naar hello@shedidit.be en wij helpen je andere inspireren.

Leave a comment