fbpx

Maak kennis met onze Leading Ladies!

Ontmoet de 7 gezichten van #SheDIDIT met verschillende leeftijden en roots.
Wil je graag één van de iconen hun volledige verhaal lezen? Klik op de foto.

Claudia Pahola Herrera Montoya 
Roots: Guatemala

Een creatieve duizendpoot die allés wil doen, want waarom niet? Haar passie voor kunst, grafische vormgeving, schilderen deelt ze met studenten als docent aan de hogeschool LUCA School of Arts. Ook is ze een dansinstructrice, een make-up en nagelstyliste. Alles komt samen in haar eigen onderneming Herrera77. 

Sarah Dimani
Roots: Marokko

Een social media influencer die meer dan alleen haar outfits deelt. Als modest fashion activist combineert Sarah haar good looks met een belangrijke boodschap: diversiteit, inclusiviteit en samenhorigheid. Ook gebruikt ze haar stem om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken bij jongeren en de media. 

Christina de Witte
Roots: België/Thailand

Een cartoonist die de wereld verovert, tekening na tekening. Met haar eigen boek, een survival gids voor meisjes, wil Christina je beste vriendin zijn. Met haar talent voor tekenen en schrijven neemt ze herkenbare situaties of moeilijke onderwerpen en zet ze die om in comics met een boodschap. Hoe herken je haar? Door Chrostin!  

Zehra Özmen
Roots: Turkije

Een gepassioneerde adviseur Onderwijs & Ondernemer bij Unizo die gefocust is op talentontwikkeling bij jongeren. Als oprichtster van een basketbalclub, BC Lions Genk, zet ze de mentale gezondheid en ontwikkeling van nieuwe vaardigheden van jongeren centraal. In combinatie met sport leren jongere om sterk te staan en actief te blijven.

Yara Al-Adib
Roots: Syrië

Een ‘turn your lemons into limonade’ connaisseur met een eigen cateringbedrijf ‘From Syria with Love’. De Syrische keuken staat centraal: het verhaal, de smaken en de geschiedenis. Yara gebruikt haar onderneming om vrouwen met een verhaal te versterken, te ondersteunen en trots te maken. En om bruggen te bouwen en andere te leren kennen. 

Leslie LJ Hodge
Roots: België/Nigeria/Amerika

Een journalist, psycholoog en schrijfster die verder kijkt dan het uiterlijk. Met haar boek ‘Verborgen kopzorgen’ gaf Leslie bekende Vlamingen een platform om hun problemen te delen. Het doel? Iedereen heeft donkere momenten, maar daarna schijnt de zon weer. Ook via de media probeert ze het taboe hierover te doorbreken. 

Cheryl Miller
Roots: Amerika

Een pionier in de digitale en technologische wereld. De Belgische ambassadrice voor Women’s Entrepreneurship, spreker, mentor,… Met haar eigen instituut ‘Digital Leadership Institute’ leert ze meisjes en vrouwen om echte IT-ladies te worden. Ook verleent ze graag haar steun aan projecten rond women in tech. 

Leading Ladies gezocht!

Ken jij een inspirerende leading lady met diverse roots?
Deel hieronder haar gegevens. 

X