Skip to content Skip to footer

Waarom Sarah Dimani meer dan een modest fashion blogger is

(Voorstelling rolmodel) Wat krijg je als je modest fashion combineert met een uitgesproken mening? Sarah Dimani! Ze deelt graag haar outfits via sociale media, maar gebruikt het platform ook om haar mening kenbaar te maken. Een mening dat inclusiviteit, diversiteit en samenhorigheid benadrukt. Leer haar beter kennen door onze 5Q’s.

Naam: Sarah Dimani
Roots: Marokkaanse
Leeftijd: 26 jaar
Favoriete quote: Different is good.  
Ondernemer: Modest fashion, diversity en inclusiviteit influencer.

#1 Sarah & all things fashion.

Vroeger zat ik op een uniforme school en vond nooit dat ik volledig tot mijn recht kwam/kon komen. Tijdens een aflevering van mijn toenmalige bingewatch tv-show Ugly Betty, was ik meteen aangetrokken tot grafische vormgeving. Ik heb ook een diploma grafisch ontwerp in de zak. Tegelijk viel me op dat magazines niet representatief waren van mijn omgeving en realiteit. Deze drijfveer naar authenciteit en waardevolle content, creeërde samen met mijn liefde voor het grafische, het idee om zelf content te bepalen. Content die een impact heeft en kan zorgen voor meer inclusie. Welk platform is beter dan social media, waar je allés kon uiten.

Mijn drijfveer ligt in het doorbreken van (negatieve) stereotypen die heersen over andere culturen en roots. Ik zet mij in voor onderwerpen omtrent diversiteit en inclusie in de maatschappij. Mode is een groot onderdeel van wie ik ben en zie het als een means to a goal. Om de kracht van diversiteit en inclusie in de maatschappij aan te kaarten. Influencer zijn zie ik dan als een mooi extraatje. Zolang ik mijn mening kan uiten.

#2 Waarom ze doet wat ze doet.

Mijn sensor voor respectloosheid is heel laag. Telkens wanneer artikels of gebeurtenissen een vertekend beeld geven van de zaken, wil ik die doorprikken. Wanneer diversiteit op een onrespectvolle manier wordt weergegeven, drijft dit mij om het recht te zetten. Om de troeven en schoonheid van een multiculturele samenleving te belichten.

Ik ben dan ook enorm trots op bedrijven die mij contacteren om dit te realiseren. Ze willen graag mijn imput of mening zodat zij zich meer kunnen inzetten voor inclusie en diversiteit. Het geeft een goed gevoel om hier aan mee te werken. Natuurlijk krijg ik soms ook wel eens het deksel op mijn neus of een neen. Of word ik genegeerd wanneer ik veranderingen wil realiseren. Op zulke momenten besef ik dat we er misschien nog niet helemaal zijn als samenleving. We proberen!

#3 Waarom een #SheDIDIT rolmodel zijn?

Ik geloof enorm in de kracht van #SheDIDIT met het rolmodellen-verhaal. Mensen hebben nood om zich te verbinden met echte, tastbare personen die een zekere impact hebben in de samenleving. Vandaag de dag is dat nog belangrijker door sociale media. Door zich te associeren met verhalen, worden andere personen geinspireerd en gemotiveerd om zelf in actie te schieten.

Ook zet ik me graag in om een realistische weergave van de maatschappij te verspreiden. Mijn achtergrond moet hierbij als een sterkte gezien worden. Eén voorbeeld is dat ik goede sales skills heb meegekregen en op een diplomatische manier weet om te gaan met acht verschillende karakters.

#4 De overwonnen moeilijkheden bij het ondernemen?

Ik werd nooit serieus genomen door mijn leeftijd. Ook heb ik snel beseft dat indien ik een impact wou hebben, ik anders diende te spreken. Minder utopisch zeg maar. Zowel mijn moslim-identiteit en het dragen van een hoofddoek op een latere leeftijd, zorgde voor veel vragen vanuit mijn omgeving. Ik moest mij ook precies altijd verantwoorden waarom ik bepaalde keuzes maakte. It’s been a long battle. Uit alles heb ik geleerd om van mijn zwaktes, mijn stertes te maken. Wat ik ook belangrijk vind, is het vieren van elke kleine overwinning.

#5 Wat als Sarah het opnieuw zou doen, wat zou ze veranderen?

Ik vind dat ik nog altijd te lang ben stil geweest bij opmerkingen of zaken die respectloos waren. Als ik iemand iets wou bijbrengen, dan heeft het geen nut om iemand in een hokje te steken of te definiëren. Nu doe ik wel mijn mond sneller open en probeer ook een gefundeerde boodschap te geven. Vooral wanneer het om respectloze opmerkingen of zaken gaat.

Om van je passie, je job te maken is geen gemakkelijke taak. Welke tips geeft Sarah mee om je toch een stapje vooruit te helpen?

  • Bepaal voor jezelf wat je energie verdient en ook voor wil inzetten. Het moet nauw aan je hart liggen om een impact te maken.
  • Ga netwerken. Het neemt tijd in beslag om de juiste mensen te vinden, maar wees opmerkzaam over het aantal keer dat je dezelfde mensen tegenkomt en neem die mee op in je netwerk.
  • If you have the tools, use them right. Ben je bewust van de invloed die je kan uitoefenen. Draag niet bij aan oppervlakkigheden en post content die prikkelt, niet overprikkelt.

Wil je graag meer weten over fashionista Sarah, bezoek haar Instagram-pagina. 

Ben je geïnspireerd om zelf je verhaal te delen? Pen het neer, lees het opnieuw en overtuig jezelf dat jij een verschil kan maken en iemand kan inspireren. Stuur het dan naar hello@shedidit.be en wij helpen je andere inspireren.

Leave a comment