Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

WOW: Women of the World

Beyoncé leerde het ons als: who run the world? Girls. Deze ingesteldheid hebben wij als bron van inspiratie gebruikt voor Women Of the World. In deze wekelijkse reeks lichten wij vrouwelijk nieuws uit van over de hele wereld. Over vrouwen die een impact hebben gemaakt. Een droom die nu de realiteit is, hindernissen die levenslessen zijn geworden of gewoonweg unieke manieren van vrouw zijn.

Het gaat over zij die aanwezig zijn. Vrouwen die veranderingen teweegbrengen in een sector, een maatschappij of een werelddeel. En stap voor stap veranderingen teweeg brachten. Het gaat over het delen van iemands ervaring met een community, er inspiratie uithalen. Met all the women of the world.

In de eerste editie vliegen we er meteen sterk in! Waarom is Women Of the World zo belangrijk? Vrouwen hebben altijd de ‘underdog’ positie bij het ondernemen. Wanneer de nodige ruimte ontstaat kunnen vrouwen de meest magische dingen realiseren. Zo ook de vrouwen in deze eerste editie.

Maria del Carmen Silva heeft haar naam en faam al bereikt. Als één van de bekende Peruaanse nationale balletdanseressen wil ze meisjes uit arme gezinnen helpen. Niet zomaar helpen, maar meisjes via ballet de kans geven om verder te dromen en een eigen toekomst op te bouwen. Ongeacht je omgeving, je opvoeding of situatie, iedereen bezit de kracht om zijn eigen toekomst te bepalen.


Ondernemen hoeft niet puur professioneel te zijn, ook op persoonlijk vlak is het nodig. De Pakistaanse Marvia Malik is hiervan een voorbeeld. De transgender vrouw heeft de beslissing genomen to live in her truth. Als eerste transgender vrouw op televisie heeft ze een pad gecreëerd voor gelijken. Net zoals bepaalde ondernemingen doen.

Soms is het ‘gewoonweg vrouw zijn’ ook belangrijk. Zeker als een vrouw voor de eerste keer de president wordt van een land. In andere woorden ontmoet Zuzana Čaputová, de eerste vrouwelijke presidente van Slovakije. Een frisse wind in het beleid komt eraan!

Elk pad naar succes gaat hand in hand met hindernissen. Niemand die het kan betwisten. Maar wat Gomathi Marimuthu hieruit heeft geleerd is nooit opgeven. Voor ze het wist was ze de eerste Indische vrouw die een gouden medaille binnenhaalde bij de Asian Atheltics Championships.

Meer WOW?

Stay tuned om elke week een nieuwe editie van Women Of the World te lezen!

Leave a comment