Skip to content Skip to footer

Women Of the World

Women Of the World is je wekelijkse dosis aan vrouwelijk nieuws van over de hele wereld. In deze reeks lichten we verhalen uit over vrouwen die een impact hebben gemaakt. Een droom die nu de realiteit is, hindernissen die levenslessen zijn geworden of gewoonweg unieke manieren van vrouw zijn.

Het gaat over zij die aanwezig zijn. Vrouwen die veranderingen teweegbrengen in een sector, een maatschappij of een werelddeel. En stap voor stap veranderingen teweeg brachten. Het gaat over het delen van iemands ervaring met een community, er inspiratie uithalen. Met all the women of the world.

  1. Taboob

Een Belgisch duo, Noortje Palmers en Jasper Declercq, wilt met taboob het algoritme rondom vrouwelijke borsten van Instagram hacken. Ze gaan op zoek naar wanneer een borst een borst is en wanneer dat niet langer is. Check zeker hun instagram (taboob_official) voor meer!

2. Vrouwelijke moslima revolutioneert ‘the world of medicine’

Moeder en Dr. Fatima Al-Zahraa Al-Atraktchi heeft een nieuwe tool in de nanotechnologie ontwikkeld dat bacteria met elkaar hoort communiceren. “The new technology used within my test is able to pick up bacteria and make a diagnosis within 30 seconds. I hope it will allow doctors to prescribe specific drugs straight away, reducing the use of blanket treatments or guesswork.”

3. Megan Rapinoe, Kapitein van het Amerikaans vrouwenvoetbal

Megan Rapinoe is een leider in al hetgeen dat ze doet in de voetbal. Als eerste speler, man en vrouw, is ze er in geslaagd om vanuit de cornervlag een goal te scoren. Samen met haar nationale team heeft ze onlangs de wereldbeker gewonnen en heeft ze het gesprek van equal pay terug op tafel gelegd in de USA.

Meer WOW? 
Benieuwd naar meer verhalen over Women Of the World? Bekijk de vorige edities: 

  • #1 over waarom Women Of the World belangrijk is
  • #2 over vrouwen die hun invloedrijke positie gebruiken om opmerkelijke veranderingen door te voeren.
  • #3 over moederdag 
  • #4 over het belang van #womensupportingwomen
  • #5 over Apolitical’s lijst “Gender equality top: the world’s most influential people in the global policy 2019”
  • #6 over vrouwen die aan het roer van verandering staan
  • #7 over het doorbreken van barrières in verschillende domeinen
  • #8 over must-reads tijdens de zomer
  • #9 over vrouwen in Hollywood

Leave a comment