Skip to content Skip to footer

WOW: Women Of the World

Women Of the World is je wekelijkse dosis aan vrouwelijk nieuws van over de hele wereld. In deze reeks lichten we verhalen uit over vrouwen die een impact hebben gemaakt. Een droom die nu de realiteit is, hindernissen die levenslessen zijn geworden of gewoonweg unieke manieren van vrouw zijn.

Het gaat over zij die aanwezig zijn. Vrouwen die veranderingen teweegbrengen in een sector, een maatschappij of een werelddeel. En stap voor stap veranderingen teweeg brachten. Het gaat over het delen van iemands ervaring met een community, er inspiratie uithalen. Met all the women of the world.


WOW #2 staat in teken van échte verandering. Wat doe je als je een positie inneemt dat invloedrijk is? Dan gebruik je die om andere vrouwen te bevorderen, een stereotype te doorbreken of de toekomst een andere weg te laten in slaan.

Neem nu Halima Aden, de eerste gesluierde vrouw die volledig bedekt op Sports Illustrated staat. Een magazine gekend om vrouwen in badpakken en bikini’s te showen. De cover geeft een sterk signaal naar niet alleen de samenleving, maar ook meisjes en vrouwen die zichzelf herkennen in Aden. Je hoeft je eigen identiteit, waarden of normen niet op te geven om je droom achterna te gaan.

Of de CEO van de gekende girl scouts koekjes die kleine meisjes al wil klaarstomen om entrepreneur te worden. Ze zijn immers al bezig om op een slimme manier koekjes te verkopen, dus waarom niet de nodige skills erbij leren om later te gebruiken? Opnieuw een sterk signaal naar jonge meisjes toe om ze te motiveren zichzelf te blijven ontwikkelen.

Niet elke onderneemster, in welke vorm dan ook, heeft het altijd even gemakkelijk. Soms ligt trauma of een slechte jeugd aan de bron van inspiratie. Om de cirkel te doorbreken en het hef in eigen handen te nemen. Een voorbeeld hiervan is topmodel Kafia Mahdi die haar omgeving, opvoeding, situatie, noem maar op niet de nodige power gaf maar zelf beslissingen maakte. Alleen jij kan je leven maken, remember that.

Tot slot, soms is echte verandering ook nodig via wetten. California (USA) heeft als één van de eerste een nieuwe wet opgericht: no more all-male boards. In sommige bedrijven bestaat er al een quota van minstens x% aan vrouwen in het bestuurd, maar California nam het een stap verder en maakte het verplicht.

Meer WOW?

Benieuwd hoe de vorige #WOW eruit zag? Klik hier om de eerste editie te bekijken.

Leave a comment