Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

WOW: Women Of the World

Women Of the World is je wekelijkse dosis aan vrouwelijk nieuws van over de hele wereld. In deze reeks lichten we verhalen uit over vrouwen die een impact hebben gemaakt. Een droom die nu de realiteit is, hindernissen die levenslessen zijn geworden of gewoonweg unieke manieren van vrouw zijn.

Het gaat over zij die aanwezig zijn. Vrouwen die veranderingen teweegbrengen in een sector, een maatschappij of een werelddeel. En stap voor stap veranderingen teweeg brachten. Het gaat over het delen van iemands ervaring met een community, er inspiratie uithalen. Met all the women of the world.

WOW #5 wijden wij volledig aan Apolitical’s lijst “Gender equality top: the world’s most influential people in the global policy 2019”. Een lijst gevuld met een leger aan vrouwelijk talent die zich dagdagelijks inzetten voor vrouwen. En niet zomaar.

Maar liefst een 100-tal vrouwen zijn in de kijker gezet. Vrouwen die stuk voor stuk hun eigen unieke bijdragen leveren. Aan wat precies? De maatschappij waarin ze lieven meer vrouwvriendelijker maken, meer kansen scheppen voor vrouwen en een beter begrip introduceren over wat het ‘vrouw zijn’ nu eigenlijk inhoudt.

De vrouwen zijn afkomstig uit verschillende landen en gebruiken hun diversiteit als stem. Hoe ze het precies doen? Via de politiek, activisme, onderwijs, overheid, enzovoort. Wil je graag weten wie wat doet, klik hier.

Meer WOW?

Benieuwd naar meer verhalen over Women Of the World? Bekijk de vorige edities:

  • #1 over waarom Women Of the World belangrijk is
  • #2 over vrouwen die hun invloedrijke positie gebruiken om opmerkelijke veranderingen door te voeren.
  • #3 over moederdag
  • #4 over het belang van #womensupportingwomen

Leave a comment