Skip to content Skip to footer

WOW: Women Of the World

Women Of the World is je wekelijkse dosis aan vrouwelijk nieuws van over de hele wereld. In deze reeks lichten we verhalen uit over vrouwen die een impact hebben gemaakt. Een droom die nu de realiteit is, hindernissen die levenslessen zijn geworden of gewoonweg unieke manieren van vrouw zijn.

Het gaat over zij die aanwezig zijn. Vrouwen die veranderingen teweegbrengen in een sector, een maatschappij of een werelddeel. En stap voor stap veranderingen teweeg brachten. Het gaat over het delen van iemands ervaring met een community, er inspiratie uithalen. Met all the women of the world.

In deze editie enkele ‘firsts for women’.

Beginnend met TIME magazine. In 2004 begon de Amerikaanse nieuwsmagazine een lijst van meest invloedrijke personen op te stellen. Elk jaar was het uitkijken wie één van deze 100 personen waren. En dit jaar was het niet anders.

In 2019 zijn er 48 vrouwen die een plaats hebben bemachtigd. Naast hun indrukwekkend profiel, is dit de eerste keer in 15 jaar. Daarbovenop is het zo dat deze vrouwen uit verschillende domeinen met andere etnische achtergrond komen. Een sterke stap vooruit!

Voor het volgende reizen we naar Japan, waar het gevecht rond hakken op de werkvloer plaatsvindt. De actrice en schrijfster, Yumi Ishikawa, lanceerde de #KuToo-campagne op Twitter, een strijd om géén (verplichte) hakken te dragen. Ze hoopt via de campagne de sociale normen te veranderen.

Ook in het Midden-Oosten staan vrouwen mee aan het roer van verandering, zoals in Pakistan. De tweesterren generaal, Nigar Johar Khan, in het Pakistaanse leger mag trots zijn. Zij is de derde vrouw in héél de Pakistaanse geschiedenis die zichzelf ‘major generals’ mag noemen


De laatste die aan bod komt is Kiko Davis, een Afro-Amerikaanse vrouw die haar eigen bank heeft opgericht. Niettemin ook de eerste die dit realiseert met haar etnische achtergrond. Op wereldniveau is zij één van de twee vrouwen die geslaagd is in een mannenwereld haar mannetje te staan.


Meer WOW?
Benieuwd naar meer verhalen over Women Of the World? Bekijk de vorige edities:

  • #1 over waarom Women Of the World belangrijk is
  • #2 over vrouwen die hun invloedrijke positie gebruiken om opmerkelijke veranderingen door te voeren.
  • #3 over moederdag
  • #4 over het belang van #womensupportingwomen
  • #5 over Apolitical’s lijst “Gender equality top: the world’s most influential people in the global policy 2019”

Leave a comment