Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

WOW: Women Of the World

Women Of the World is je wekelijkse dosis aan vrouwelijk nieuws van over de hele wereld. In deze reeks lichten we verhalen uit over vrouwen die een impact hebben gemaakt. Een droom die nu de realiteit is, hindernissen die levenslessen zijn geworden of gewoonweg unieke manieren van vrouw zijn. 

Het gaat over zij die aanwezig zijn. Vrouwen die veranderingen teweegbrengen in een sector, een maatschappij of een werelddeel. En stap voor stap veranderingen teweeg brachten. Het gaat over het delen van iemands ervaring met een community, er inspiratie uithalen. Met all the women of the world.

Het startsignaal wordt gegeven door een goal voor het vrouwelijk front.

De mannelijke voetbaldivisie maakt geschiedenis. Eén vrouw heeft dit voor elkaar gekregen. De Tunesische Dorsaf Ganoiati is de eerste vrouwelijke scheidsrechter die mannen mag terugfluiten. Daarbovenop is zij de eerste in Afrika én het Midden-Oosten die dit bereikt.

We gaan van toezicht op voetbalmatchen, naar toezicht op burgers.

Serein Tamimi is de eerste hoofddoekdragende politieagent. Hierdoor heeft de Amerikaan-Palestijnse vrouw heeft geschiedenis geschreven. Haar zin voor verantwoordelijkheid en leiderschap vielen tijdens haar training op. Hierdoor mocht ze op haar proclamatie de award voor rolmodel in ontvangst nemen.

Dan aan bod: de ultieme co-workingspace voor mama’s.

De Amerikaanse Jess Zaino en June Diane zijn de trotse oprichters van ‘The Jane’. Een moderne twist op co-workingruimtes voor werkende moeders. Het klassiek concept van co-working houdt stand. Het unieke aspect ziet hem in de basisvoorzieningen voor kinderen.

Denk hierbij aan aan pampers, bedjes, … Hierbij vergeet The Jane niet de mama’s. Er wordt een gamma aan ontspanningsactiviteiten beschikbaar gesteld. Dat wil zeggen dat tijdens het werken moeder even kunnen pauzeren met een massages, meditatie- en yogalessen, nagel- en haarafspraken en zoveel meer! Voor ieder wat wils.

Tot slot, nog een leuk verhaaltje.

De 103-jarige Amerikaanse Julia Hawkings mag zich voortaan de snelste noemen. Met een recordscore van 39.62 seconden liep ze richt naar de eerste plaats op de National Senior Games. Wat een voorbeeld!

Meer WOW?
Benieuwd naar meer verhalen over Women Of the World? Bekijk de vorige edities:

  • #1 over waarom Women Of the World belangrijk is
  • #2 over vrouwen die hun invloedrijke positie gebruiken om opmerkelijke veranderingen door te voeren.
  • #3 over moederdag
  • #4 over het belang van #womensupportingwomen
  • #5 over Apolitical’s lijst “Gender equality top: the world’s most influential people in the global policy 2019”
  • #6 over vrouwen die aan het roer van verandering staan

Leave a comment