Skip to content Skip to footer

PowerTalks

Kérastase x #SheDIDIT pakken samen de vertrouwenskloof aan

3 sessies in 2023

+100 mentees deden mee

82% voelde zich zelfzekerder

Benelux regio

Meer dan 1 op de 2 vrouwen voelt zich minder zelfverzekerd dan mannen*

De 'vertrouwenskloof' staat voor het verschil in zelfvertrouwen tussen mannen en vrouwen, waarbij vrouwen vaak minder zelfvertrouwen hebben dan mannen. Deze kloof kan zich in verschillende aspecten van het leven manifesteren, zoals op het werk, in het onderwijs en in persoonlijke relaties. Het kan betekenen dat vrouwen meer aarzelen om hun mening te geven, voor betere kansen te onderhandelen of een leiderschapsrol op zich te nemen vanwege zelftwijfel of maatschappelijke verwachtingen. This gap can manifest in various aspects of life, such as the workplace, education, and personal relationships. It might mean that women are more hesitant to voice their opinions, negotiate for better opportunities, or take on leadership roles due to self-doubt or societal expectations.

#SheDIDIT en Kérastase zijn verenigd in hun missie om jonge meisjes en vrouwen met diverse roots (18-35 jaar) in de BeNeLux regio te ondersteunen en te empoweren door middel van ons driejarig gezamenlijk initiatief en samenwerking: de Power Talks. Een platform voor discussies, mentoring en ondersteuning dat opbeurt en kracht geeft. Door deze inspanningen wil het programma vrouwen helpen hun potentieel te herkennen, hun gevoel van eigenwaarde op te bouwen en de vaardigheden en mindset te ontwikkelen die nodig zijn om de vertrouwenskloof te overbruggen en hun ambities te verwezenlijken. Through these efforts, the program intends to help women recognize their potential, build their self-esteem, and develop the skills and mindset needed to overcome the Confidence Gap and achieve their aspirations.

*Bron: Kérastase internationaal onderzoek onder meer dan 2.500 vrouwen in de VS, China, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, augustus 2022

De PowerTalks moeten aanvoelen als een groep vrienden + mentoren (aka frentors) die elkaar willen helpen. We praten over vaardigheden, persoonlijke en loopbaanontwikkeling en andere dingen die ertoe doen, en aan het eind voel je je super zelfverzekerd - en dat blijft hangen! Geloof ons, dat is echt zo. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die mentor worden 74% meer zelfvertrouwen hebben.* Er gaat niets boven de boost van zelfvertrouwen die je krijgt door je vaardigheden en wijsheid aan anderen door te geven. Hoe werkt het praktisch? 

 • Voor dames tussen 18-35 jaar
 • Woonachtig in de Benelux the Benelux region
 • In het Engels & neemt ongeveer 1,5u van je avond in beslag (19u30-20u45)
 • Gesprekken worden gegeven door een vrouwelijke ondernemer/mentor
 • Verbinden, delen, uitwisselen om te groeien in je zelfvertrouwen

DE KALENDER

The PowerTalks

Inez Hermes, Brand Business Leader Kérastase Benelux : "Bij Kérastase gaat onze missie verder dan haarverzorging, wij verzorgen vrouwen. We willen dat vrouwen de kracht en het zelfvertrouwen voelen om hun volledige potentieel te kunnen ontplooien in hun leven en hun carrière. Helaas blijkt uit onderzoek van Kérastase dat momenteel meer dan 50% van de vrouwen zichzelf minder zelfverzekerd vindt dan mannen* en deze vertrouwenskloof heeft een groot effect op hoe succesvol vrouwen kunnen zijn in hun carrière. In België heeft minder dan 18% van de bedrijven en in Nederland minder dan 14% vrouwen in topmanagementposities**."

Daarom lanceerde Kérastase het Power Talks initiatief. Door middel van partnerschappen met lokale deskundige non-profitorganisaties zetten zij zich met trots in voor mentorprogramma's voor vrouwen, door vrouwen, om jonge vrouwen te helpen hun zelfvertrouwen te vergroten.

"We hebben de ideale NGO-partner gevonden in de Benelux om deze vertrouwenskloof te bestrijden, #SheDIDIT. Samen bieden we een online mentorprogramma 'Kérastase Power Talks x #SheDIDIT' aan, met als doel het zelfvertrouwen van vrouwen een boost te geven en hen te helpen hun ambities en dromen waar te maken. Onze ultieme missie is om de komende jaren zoveel mogelijk vrouwen te mentoren om de vertrouwenskloof tussen mannen en vrouwen in de Benelux te verkleinen."

**Bron: Internationaal onderzoek van Kérastase onder meer dan 2.500 vrouwen in de VS, China, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, augustus 2022. **Bron: Global Gender Gap Index van World Economic Forum 2023

Klaar om je zelfverzekerde zelf te worden?

Bouw een netwerk op van ondersteunende mentoren, krijg meer zelfvertrouwen en word mentor door je kennis te delen. Meld je aan voor de sessie(s), we kunnen niet wachten om je aan boord te hebben!

As a mentee, you should:

 • Be a girl or woman from the BeNeLux region.
 • Have a good understanding of English.
 • Be motivated to boost your self-confidence.
 • Be committed to personal growth and success.
 • Participate actively in the community.
 • Help and support fellow mentees.
 • Hold each other accountable for goals.
 • Be able to join as many sessions as possible (new sessions every 2 months).