Skip to content Skip to footer

Youthpreneurs

Business groepsprogramma voor jongeren (15-30 jaar)

400 jongeren sinds januari "21

10 weken / Bootcamps / Summerschool / Ateliers

Antwerpen & Brussel

Nederlands & Frans

Dé plek voor ondernemend talent

Youthpreneurs is het vrijetijdsprogramma gericht op jongeren met diverse culturele roots tussen 15 tot 30 jaar met een ondernemersdroom. Het zijn jongen die hun talenten, passies en skills ontdekken en inzetten om hun eigen toekomst te bepalen. Deze ambitieuze jongeren streven naar groei en binnen Youthpreneurs zijn er verschillende opties mogelijk: (1) meedoen aan een traject, (2) een atelier organiseren, (3) bestuurslid worden of (4) #SheHQ ruimtes gebruiken om zelf te experimenteren.

Naast een Youthpreneurs-traject kunnen de jongeren doorgroeien naar #SheMeansBusiness (1-1 coaching) of #SheHUB (concept store) om hun producten/diensten te presenteren.

Our program is divided into 10-week sessions (10 x Sundays), a 3-day weekend, or a 1-week Summerschool. All aspects of entrepreneurship are covered in these workshops: mindset, concept development, finances, marketing & branding, … ending in a pitch to a jury of entrepreneurs. We turn dreamers into doers! 

Een foto zegt meer dan duizend woorden...

Een overzicht van (de meeste) Youthpreneurs en hun bedrijf tijdens de pitchdag.

Hoe hebben de Youthpreneurs hun traject ervaren?

Herbeleef de pitchdagen waar de meisjes hun idee presenteren voor een jury van ondernemers.

Blijf op de hoogte via Instagram!

3 jaar Youthpreneurs: een reflectie.

Op 7 januari 2021 werd Youthpreneurs gelanceerd. Op dat moment bestond #SheDIDIT bijna drie jaar en hadden we tal van getalenteerde jonge dames ontmoet die behoefte hadden aan coaching. Een behoefte die wij wilden invullen aan de hand van verschillende methodieken en onze visie op ondernemerschap. Het resultaat werd Youthpreneurs en in 2023 blikten we terug op 3 jaar! In het document nemen we je mee in het oprichtingsverhaal, de persoonlijke groei van onze jongeren, de cijfers, en zoveel meer.

DE 2024 PROGRAMMA'S

3 DAYS BOOTCAMP (NEWCOMERS)

1 WEEK SUMMERSCHOOL

10 ZONDAGEN IN ANTWERPEN

DE THEMA'S

Hoe ziet een traject eruit? Afhankelijk van je traject kunnen sommige onderwerpen meer of minder uitgebreid worden behandeld.

Ateliers door jongeren

Een andere manier om jongeren te blijven stimuleren zijn de maandelijkse ateliers. Dit zijn workshops gegeven door en voor jongeren. De jongere treedt op als coach en geeft binnen specifieke thema's kennis over, bijvoorbeeld hoe je een vision board maakt of wat content marketing inhoudt. De ateliers komen voort uit enerzijds het ondernemingsidee of anderzijds uit de eigen (andere) interesses. We reiken de jongere de nodige tools en ondersteuning aan om een workshop te organiseren en te experimenteren met de inhoud. Jongeren staan er immers om bekend van alles te proberen, waardoor elk atelier anders is!

Klaar om een Youthpreneur te worden?

Zodra je je hebt aangemeld, zal je coach contact met je opnemen via WhatsApp. Houd er rekening mee dat het even kan duren als je traject later begint dan dat van de eerste groep.

Als je geïnteresseerd bent in Brussel, selecteer dan 'Blijf op de hoogte van Brussel' wanneer gevraagd wordt welk programma je wilt volgen.

Team van coaches

Harisonne Meert

Harisonne is afgestudeerd in Media en Entertainment Business. Ze is een ‘burst of energy’ en een social butterfly die graag creatief bezig is. Mensen helpen met hun persoonlijke ontwikkeling is belangrijk voor haar. De perfecte match voor een Youthpreneurs-coach, die jongeren helpt brainstormen of hun bedrijfsconcepten finetunen.​

Iman Hussein

Iman heeft een achtergrond in Creative Marketing & Sales, en is momenteel bezig met haar master in Conflict & Development. Ze is the beauty and the brains achter 'Malabskin', een Afrikaans geïnspireerde skinscare. Wat drijft Iman? Jongeren zien én doen groeien, hen helpen om een verschil te maken en het beste uit zich te halen en tonen.

Het volledige team