Skip to content Skip to footer
team 2023

where diversity meets womenpreneurship

#SheDIDIT is het Belgisch platform voor onderneemsters met diverse roots. Wij coachen en ondersteunen vrouwen met een migratieachtergrond die willen ondernemen. Dat doen we door een jongerenprogramma in groep, individuele businesscoaching, een inclusieve conceptstore en een grote community met veel events. We geloven dat wij het potentieel van deze meisjes en vrouwen kunnen helpen waarmaken, in een domein dat anders weinig inclusief is.

Meer achtergrondinformatie: Je vraagt je misschien af: waarom de focus op vrouwen met verschillende culturele achtergronden ligt? Als ondernemer zag onze oprichtster Lien hoe gekleurde vrouwen minder toegang hadden tot het traditionele speelveld voor ondernemers. Het talent ontbrak niet, noch hun motivatie, maar toch hadden vrouwen van kleur beperkte toegang tot coaching, een netwerk, kennis of ondernemersorganisaties.

Toen we in 2018 begonnen, richtten we ons op 'het beeld van een ondernemer' door de kracht van storytelling. Door verhalen en rolmodellen te delen, groeide onze community snel. Door de status quo uit te dagen, streefden we ernaar om meer stoelen aan een traditionele tafel te creëren, maar die was niet groot genoeg. We hebben onze eigen tafel gemaakt en de stoelen zullen nooit opraken.

Vandaag de dag bieden we een breed scala aan diensten om vrouwen in verschillende stadia van hun ondernemerstraject te ondersteunen en coachen. We pakken de (on)bekende barrières aan en werken aan het bereiken van doelen; we richten ons op zakelijke en persoonlijke groei. Diversiteit wordt gezien als een kracht, niet als een drempel. Waarom zou je geen gebruik maken van tools en motivaties uit verschillende perspectieven/culturen om je overtuiging als ondernemer te versterken? Ook al richten we ons op een nichepubliek, dat betekent niet dat andere vrouwen automatisch worden uitgesloten. Iedereen is welkom als ze zich kunnen vinden in onze missie.

Interessant om te lezen

Impact report 2023

Impact report 2022

Impact report 2021

Research diverse entrepreneurship 2023 (Artevelde hogeschool)

Research diverse entrepreneurship 2019 (#SheDIDIT)

Het team achter de visie

Onze bestuursleden

Phone

Lien Warmenbol (Founder & Director)+324 99 35 57 66

Location

#SheHQ, Statiestraat 5, 2600 Berchem