Skip to content Skip to footer

#(S)HEDIDIT: OVER ONDERNEMERSCHAP, JONGEREN EN DIVERSITEIT

Een tal van methodes, handige tips & tricks en getuigenissen van inspirerende rolmodellen om de ondernemers van morgen, de jongeren, hun talenten te ontwikkelen en te begeleiden in het realiseren van een idee, project of droom.

Ontdek hoe jij als jeugdwerker, pedagogische medewerker of leerkracht jongeren kan stimuleren hun dromen te realiseren.

Samenvatting

Ondernemersvaardigheden worden vandaag erkend als essentieel voor toekomstige professionals. Jongeren moeten worden voorbereid op ondernemen, als zelfstandige of werknemer. Tegelijkertijd zien we dat scholen diverser worden, net zoals de arbeidsmarkt en de maatschappij in het algemeen. Er is echter een gemis aan methodes om te werken rond ondernemerschap én jongeren én diversiteit.

Hierbij wil project #SheDIDIT helpen. #SheDIDIT is een uniek platform voor vrouwelijk ondernemend talent over etnisch-culturele achtergronden heen. Het zet vrouwen met een migratieachtergrond in de kijker en ondersteunt hen in het realiseren van hun dromen. Na twee jaar #SheDIDIT kwam de vraag om de ervaringen over het stimuleren van divers ondernemerschap te delen. #SheDIDIT wil het beeld van ‘de ondernemer’ bijstellen en zoveel mogelijk verhalen van ondernemers met diverse roots delen, en hun dromen helpen waarmaken. Dit boek is bedoeld voor ieder die met jongeren – zowel meisjes als jongens – aan diversiteit en ondernemerschap wil werken, zowel binnen een pedagogisch schoolproject als daarbuiten. Het biedt tips en oefeningen, talloze verhalen en getuigenissen van diverse ondernemers en een tool om met jongeren stap voor stap een ondernemend traject te doorlopen.

#SheTeam

Karijn Bonne, auteur van het boek, is hoofd Onderzoek en Ontwikkeling van het expertisenetwerk Business en Management aan Arteveldehogeschool en zit als onderzoeker in #SheDIDIT. Diversiteit is hetgeen haar drijft en dé rode draad in heel wat van haar onderzoeken, de laatste 10 jaar in combinatie met ondernemerschap. Ze noemt zichzelf een intrapreneur en heeft een ontzettend grote bewondering voor ondernemers.

Lien Warmenbol en Siham Zarkan houden samen #SheDIDIT op dagelijkse basis draaiend. Wil je graag meer informatie over de #SheDIDIT-diensten en/of beroep doen op onze expertise, mail ons gerust: hello@shedidit.be